lördag 14 mars 2009

Underbar hundträning!!!

Oj vilken härlig dag det har varit idag. Vi har tränat hund hela dagen, från 9.30 till 16.30. Solen har lyst från en klar blå himmel, och livet lekte. Vi började med Evis och Mhyrhan, hon fick ett spår. Sen som ni ser av bilden la vi platsliggning och Ripa låg som om inget hade hänt, fast hon föll in i en gammal vana en gång och la sej på sidan och pep. (Kolla bilden). Men jag la om henne och sen låg hon ordentligt. Det var skönt. Sen tog Bettan och körde Tajj i lydnad med gerds hjälp. Tror vi alla fick mycket att fundera på där. Bettan jobade bra. Gerd tog där på ut Ghething och tränade lite sök mot mej. Han gick fin fint.






Bild hör på Evis när hon släpper på Mhyrhan på spåret.





Bettan och Tajj jobbar hårt med följsamhet och halter.




Efter det var det dax för Myran och lydnaden. Tyckte väl att det gick ganska bra, Framförgåendet måste vi jobba på, helst halterna, och sen krypet, hon hoppar fram med baken. Vi kollade även upp Myrans bak ben, tycker hon inte går rent och dom höll med hon avlastar ena bakbenet och det är mindre musklat. Man blir inte precis glad över sådana saker, men vad ska man göra. Man får bara leva med det. Myran är ju min älskade lilla hund som alltid är pigg och kry. Vill inte att hon ska bli dålig i benen.








Efter detta var vi på bystugan på sopplunch och åt. Mycket hundprat även där som ni förstår. Men det stod inte på förrän vi körde igång igen. Då gjorde vi en patrull stig åt Mhyrhan med ljud och vind. Hon är väl lite dålig på att hålla ljudet, men det får dom jobba med, allt ska ju inte gå som en dans på rosor, men vind vittringen var ju klockren. Ni är duktiga.




Efter detta flyttade vi på oss och åkte till Håkans garage och tränade sök. Men vi började med platsliggning med skott på Mhyrhan, Myran och Athos. Började med ett skott stående för min myr och sen la jag henne det funkar mycket bra och hon lägger inte på sej något skönt. Efter två "liggande" skott fick hon springa till Gerd som var skytt. Athos trodde det var budföring när skotten kom så han var på språng hela tiden Evis myra var lugn som vanligt när det gäller skott. Vi började med Gerd och Ghething som gjorde sitt första riktiga sök. Han var super, och Gerd är en otroligt duktig hund förare. Bild på detta här.



Efter det körde Bettan Tajj, och hans första riktiga, och du har en ny stjärna där.




Myran fick där efter också göra ett sök med två figgar. Jag hade ingen aning var dom låg och Myran började med att blinda en, sen hittade hon Evis och skötte det fint, sen kom det ett par blindningar till, kan inte fatta detta, men måste ju lösas till 3/5. Sen hittade hon Bettan och var jätte duktig. Athos fick oxå ett rejält sök jobb, men missade mej i första passeringen, men han är ju en otrolig sök hund normalt så detta var nog bara en ovanlighet.




Nu blev det dax för en platsliggning till för Ripa.
Så här såg det ut. Hon skötte sej bra igen fast det var lite oroligt i ledet och att Tajj reste sej en sväng. Vi avslutade med att Evis kallade upp Wilda som låg brevid Ripa och fatta hon låg lugnt kvar. Vi körde oxå ett stillasittande ljud för Mhyrhan, och det tror jag blev lyckat för henne.

Denna bild får avsluta resumén av en underbar träningsdag med underbara vänner och människor. Kramar och ta vara på dessa underbara dagar.

2 kommentarer:

Marie sa...

Tycker platsen låter lovande och det gör mig så glad!!
Hoppas det inte är något allvarligt med myran bara... UT i solen nu, du som får... KRAM

TvåÄndsStickan sa...

Underbar avslutningsbild på Ripa.
Hur går det med vantarna?
KRAM