söndag 17 oktober 2010

Sök träning!

Först ska jag väl berätta att torsdag blev en vilodag, hämtade Jenka i Rätan, hon är en gordon setter, och ska bo här några dagar!
Fredag morgon efter jobbet fick jag främmande, av Mattias och hans pappa, det var trevligt. Dom hade varit uppe i jämtland och jagat älg.
Dagen gick sen i latmaskens tecken.

Igår lördag var en underbar höst dag, och den användes till att träna sök, och det är därifrån bilderna kommer.
Det var Bettan med Athos och Tajj.
Annika och Ronja (lagotto).
Elisabet och Roy.
Jag och Myran och Milou.
Annika och Elisabet och deras hundar hade aldrig gjort detta, men oj vad roligt vi hade.

Vi började med att träna på invindning, och det gick ju hur bra som helst, hundarna markerade direkt.
Sen trampade vi ruta, och visade hur man lär in rulle hantering.
Sen var det dax för Athos att söka, tre figgar, och det gick som en dans, den hunden är otroligt duktig.

Myran här näst, körde lös rulle denna dag, med tanke på att det var ett tag sen vi tränade sök sist. Hon går som en klocka.
Tajj kom här näst, och den han gör sitt jobb när orken finns, ha ha, nej då, han jobbar på bra, men har lite för korta sök, går inte tillräckligt djupt, men det blir det väl ändring på om jag känner Bettan!

Efter detta tog vi och körde nybörjarna i rutan vi vallade en 15x30 meters ruta och sen var det till att prova, och bägge hundarna slog mej med häpnad. Ronja jobbar intensivt och använder sin nos med stor glöd. Hon tycker det är roligt med figuranten och vill ha godis. Lätt som en plätt. Det blev 3+3 sök för bägge hundarna.
Roy tar detta med en Collies värdighet, använder näsan bra men gör det på ett lugnare sätt. Han tycker det är roligt att hitta figg, men vill inte ha godis, men kom på att han kunde på något i munnen istället så jag stoppade in rullen och han tyckte detta var toppen.
Sen ville han ut om och om igen för att få rullen. Hurra vad skoj.

Sist men inte Minst fick Milou göra ett par skick, äh det blev 6 figge tagningar. Han springer ut, söker, hittar figg, tar rullen, återvänder, lämnar av jätte fint och sen på visar han. Hmmm denna hund gör mej fundersam, han verkar fatta allt direkt.
Nu blir det kram och tack för mej!

2 kommentarer:

Evis sa...

Verkar som ni haft en bra dag i sökskogen. Kul att de nya gick så bra. De gamla grårävarna jobbar väl på som vanligt och Milou han klarar ju allt och lite mer än vi tror antagligen! Det förpliktigar att förvalta ett sånt ämne till hund!
Evis

Liza sa...

Attans vad kul med sök :) Ja din "lille" är en fantastisk herre! Kul verkar ni ha haft i alla fall :)
Kramar